Preek van de Leek: Sharon Dijksma

Sharon Dijksma

Thema: Warmhartige barmhartigheid

In haar nieuwjaarstoespraak sprak burgemeester Sharon Dijksma over de ‘vlag der barmhartigheid die letterlijk en figuurlijk boven Utrecht hangt’ en ze benoemde barmhartigheid als ‘het voegwerk van Utrecht’. Ze roemde de Utrechters die zich voor hun naaste inzetten, maar sprak ook haar zorgen uit over het feit dat mensen steeds feller tegenover elkaar komen te staan en het steeds moeilijker blijkt te zijn om de verbinding te maken en elkaar tegemoet te komen. Tijdens de Nationale Dodenherdenking op het Domplein riep zij vervolgens op om open voor elkaar te staan en onze deur te openen als iemand in nood op onze bel drukt. In haar ‘Preek van de Leek’, op 19 mei 2024 om 17.00 u. in de Nicolaïkerk, gaat de burgemeester verder in op deze thema’s aan de hand van het Bijbelverhaal over de barmhartige Samaritaan.

Sharon Dijksma is sinds 16 december 2020 burgemeester van Utrecht.

In 1994 werd ze gekozen als Kamerlid voor de PvdA. Zij was van 2007-2010 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van 2012-2015 staatssecretaris van Economische Zaken en van 2015-2017 staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Van 2018-2020 was zij wethouder Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam.

Sharon Dijksma is de 332e burgemeester van Utrecht. Als burgemeester zet zij zich in voor een veilige, gezonde en klimaatneutrale stad en voor gelijke kansen voor iedereen. Daarbij wil zij zich in het bijzonder richten op de jongeren in de stad, omdat zij het nodig hebben en het verdienen dat Utrecht investeert in hun toekomst. Ook ziet zij het als haar verantwoordelijkheid om als bruggenbouwer op te treden tussen de partijen en instanties die samen de stad maken, en om de Utrechtse belangen te behartigen in zowel Den Haag, Europa als internationaal.

  • Datum : mei 19, 2024
  • Tijd : 17:00 - 19:00 (Europe/Amsterdam)
  • Locatie : Nicolaikerk

Locatie-informatie

Nicolaaskerkhof 8, 3512 XC Utrecht

Verwante gebeurtenissen

Dichter, componist en performer Erwin Steijlen
Events Voorstellingen