Bijzondere vriendschappen

Bijzondere vriendschappen

Hooggevoelige mensen ervaren hun emoties intens, wat soms een uitdaging kan zijn. Dit artikel gaat over hoe je deze diepe gevoelens kunt gebruiken om jezelf beter te begrijpen en te groeien. Het is een reis van zelfontdekking en acceptatie, waarbij je leert om je eigen unieke gevoeligheid als een kracht te zien. En dat kan heel veel moois opleveren 🙂

Je weet dat je hooggevoelig bent 

Alles wat er over bekend is, daar heb je herkenning bij. Je leest er weleens wat over, want je wenst je graag verbonden te voelen. Iedere keer weer, wordt je op de proef gesteld door je omgeving. En als je geraakt wordt door iets of iemand, spelen jouw emoties een grote rol. Je kan niet tegen oneerlijkheid en als je ziel wordt getriggerd, rollen er dikke tranen over je wangen. Zoals tijdens een gezellig gesprek met iemand, dan zit je van het ene op het andere moment te huilen. Wat is dit toch? Je begrijpt er niets van.

Ik zal je uit de droom helpen

Je hebt last van oud zeer. Je komt in een hogere energie trilling en dan is het de bedoeling om het oude los te laten. Dit loslaten gaat niet zonder slag of stoot. Er gaat een heel proces van wikken en wegen aan vooraf. En soms, is het nodig om de voors en tegens op papier te zetten, zodat het allemaal duidelijk voor je wordt. Iedere traan die over je wang biggelt, is een verwerking uit het verleden. En je hebt weer een last uit je zware rugzakje gehaald. Je bent gegroeid, je bent wijzer geworden en je hebt inzichten mogen ontvangen. Dus maak je geen zorgen, het komt allemaal goed. We zijn allen uniek en mooi van binnen. Blijf altijd dicht bij jezelf, doe je niet anders voor dan je bent, want juist dan houdt je het het langst vol, in een leven zoals dat voor jou klaarstaat.

Ik kwam altijd op voor iedereen die het moeilijk had en ik cijferde mezelf weg. Want de ander was altijd belangrijker dan ik. En op een gegeven is er een kentering in mijn leven gekomen. Het universum zorgde ervoor dat er een lerares op mijn pad kwam, die mij de weg wees naar mijzelf en ze leerde me hoe ik van mezelf houden kan.

Een cadeau voor het leven

Wij ontmoetten elkaar als wildvreemden en nu voelen wij elkaar als familie, als zusjes en hebben we een mooie band met elkaar. Ik leerde van haar dat ik niet meer ga “meelijden” met het leed van de ander, maar ik heb nu mededogen. Dat wil zeggen dat ik weet en voel wat iemand doormaakt, maar het raakt mij niet meer als zodanig, ik raak er niet meer door van streek. Ik laat het niet meer mijn leven bepalen. Ik voel de emoties van de ander en ook de energie is voelbaar, zeker weten. En daarom help ik anderen nu, door in Liefde mijn ervaringen te delen. Op een dag in mijn leven trok het spirituele pad mijn aandacht. Ik voelde dat ik meer wilde leren erover. Het is een kwestie van, er aan beginnen, door het te Doen, maar ook door vragen erover te stellen en vervolgens van mijn fouten te leren. Toen begreep ik dat het voor mij een manier is, om het leven te leven en om te gaan met de energieën, die overal om mij heen zijn. En het moment kwam dat ik er mee ging werken, want Reiki kwam op mijn pad. Mijn hart maakte een sprongetje, als ik er over las. Mijn handen begonnen te stromen en ik ben op zoek gegaan naar een Reikimaster, om mij te onderwijzen. Ik deed eerst Reiki 1 en gaf mezelf iedere dag Reiki. Dit is heel belangrijk om te wennen aan de energie, die zelf haar weg vindt om te helen. Ik werd lid van een groep op internet, waar ik nog meer leerde en ik had 2 jaar nodig, om klaar te zijn voor de volgende fase in mijn leven; Reiki 2. Mijn wens was, om op afstand te kunnen behandelen, met name mijn vader, die terminaal was. Op deze manier kon ik hem fysiek en mentaal bijstaan, in zijn strijd tegen het naderende einde van zijn leven. Hij heeft er destijds heel veel aan gehad en hij stond open om Reiki te mogen ontvangen. Hij heeft de energie die ik stuurde gevoeld en ook gezien. Want als ik hem dan bezocht de volgende dag, zei hij; “Je hebt weer “hokus-pokus” gedaan voor mij”! En een jaar na zijn overgaan naar de andere kant van het leven, mocht ik de mastergraad ontvangen. Het is altijd mijn intentie geweest, om mezelf dit cadeau voor het leven, te geven.

Vriendschappen ontstaan altijd met een reden, om van elkaar te leren. En als je beiden de lessen begrepen hebt, ga je of samen verder, met een project, of de wegen scheiden van elkaar. Als je dan in liefde los kunt laten, blijft de deur altijd open voor elkaar. Er is immers geen ruzie. En als je na een lange periode elkaar weer ontmoet, voel je pas goed, hoe sterk de band is die je hebt samen.

En dan kun je zeggen; We zijn vrienden voor het leven.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dankjewel voor het delen lieve Annelies 🥰 zo herkenbaar en ja mijn leraressen kwamen ook als zussen! Mijn 2 bloed eigen zussen en één mooie die ik mocht tegen komen in mijn twintiger jaren ❤️🙏🏽 dankbaar en voel zoveel liefde
    🤍🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚

    1. Dankjewel voor je lieve reactie. Wat fijn dat jouw eigen zussen jou de lessen des levens leerden. Ik koester deze vriendschappen waarin ik mocht groeien. Helaas 2 aan de andere kant van het leven en mijn spiri zusje in Nederland.

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies