Richt je Aandacht op het Positieve

Richt je Aandacht op het Positieve

Meestal richt je je aandacht op dat wat je juist niet wenst in je leven. Je wenst geen oorlog, geen ruzie, je wenst niet dat je pijn krijgt, of ziek wordt. Richt je aandacht daarom op wat je wel wenst in je leven, zoals: blijdschap, harmonie, gezondheid, Liefde, geluk en vrede om dit te mogen ervaren. Dat wat je aandacht geeft groeit, want je gedachten zijn krachten. Het is alleen een kwestie van even omschakelen.

Zodra het niet goed voor je voelt, of als je negatieve gedachten ervaart, draai het dan om naar het positieve, waar je blij van wordt. Geloof me, het is even wennen. Zodra je het vaker doet, wordt het steeds eenvoudiger voor je. Ik betrap mezelf er nog wel eens op dat ik aan het doemdenken ben. Dit overkomt mij meestal als ik niet zo lekker in mijn velletje zit en dit is voor mij een teken dat ik niet in balans ben en dan kan ik ook niet goed meer relativeren. Mijn gedachten schieten dan alle kanten op, behalve de goede kant. Want dat is het, je creëert het toch allemaal zelf met je eigen gedachten.

Ik zal je een voorbeeld geven, zodat je begrijpt wat ik bedoel. Ga je jouw gedachten richten op die grijze en miezerige regendag? Of zie je de bijzondere wolken? Of de vlinders en de vogels in de lucht, of een mooie bloem, of het kind dat aan het spelen is? Ga je kijken naar de dagelijkse nieuwsberichten en naar allerlei discussie programma’s op de televisie? Waarvan de betekenis is: (Tel a vision: vertelt een verhaal). Dus waarin ze eigenlijk alleen maar kommer en kwel pretenderen, de waarheid verhullen en waarin ze er alles aan doen, om de kijkcijfers omhoog te krijgen en waarvan ik het vermoeden heb, dat sommige programma’s van te voren al vaststaan en dat de mensen en de onderwerpen, door de regie goed in de gaten worden gehouden en indien nodig, dat er dan ingegrepen wordt.

Richt je je aandacht op degene met de korte lontjes, die altijd maar klagen over het wereldgebeuren en die geen perspectief meer zien? Het nieuws wat je hoort op de televisie, of radio, laat dit voor wat het is en wat je er van mee krijgt, laat het ook weer los. Stuur ingedachten, Liefde naar de mensen die het zo nodig hebben. Dat is beter dan je er aan lopen ergeren, of dat je boos wordt, of dat je jezelf afvraagt, waarom dit toch allemaal moet gebeuren.

Ga inplaats daarvan, liever het bijzondere in de mensen ontdekken, die je ontmoet. En vraag je in Liefde af, waarom zij een bepaalde uitstraling hebben, waarom zij doen wat ze doen, wat valt jou op? Wat raken zij aan in jou? Wat vertelt dit gevoel over jou, wat dus niet van de ander is? Maar wel van jou is. Waar je naar mag gaan kijken, om je er bewust van te worden. De mensen in jouw omgeving, zijn vaak een spiegel voor jezelf. Wat is er in jou dat je getriggerd wordt, waarom valt het je op, door wat er gezegd, geschreven, of gedaan wordt?

Het klagen van een vriend, of vriendin, een collega, of wie dan ook, mag je aanhoren. Luister alleen goed naar hen, toon belangstelling, zonder er in mee te gaan. Laat je niet meesleuren in het verhaal van de ander. Behalve, als het ook jou aangaat. Je kunt mededogen hebben voor de ander en dat betekent, dat je er niet in meegaat. Het is het gevoel van de ander. Niet het gevoel van jou. Laat het bij de ander. Sterker nog, als het jou lukt, om je eigen gevoel te verhogen, naar Licht, Liefde en Vreugde, dan ben je beter instaat, om te helpen en kun je oprechte belangstelling en begrip tonen, door letterlijk te zeggen: Ik kan alleen maar naar je luisteren, want ik heb er geen antwoordt op. Tenzij je advies kunt geven, mits hier om gevraagd wordt.

Aan de ene kant is het voor de ander fijn, om zijn of haar verhaal te kunnen vertellen, aan iemand die echt luistert. En aan de andere kant, houd je de energie bij de ander, zonder daar zelf in mee te gaan. Richt je aandacht na zo’n gesprek, bewust op andere zaken, op dat, wat je mooi vindt. Richt je aandacht op wat een gevoel van Liefde bij je geeft, denk aan een mooie gebeurtenis in je leven, die je mocht ervaren. Ga een boek lezen, of ga lekker wandelen, of fietsen in de natuur. Even je zinnen verzetten, om weer in balans komen. Stap in het nu.

Wees je bewust van waar je aandacht naar uitgaat. Ga ieder moment opnieuw voor jezelf kiezen, om je aandacht op datgene te richten, wat een glimlach op je gezicht tovert en een warm gevoel in je hart brengt. Ook als je rouwt om het verlies van iemand. Rouwen is een proces dat tijd nodig heeft. Herinner je de mooie momenten en wees dankbaar, voor wat je hebt mee mogen maken van de persoon, of van het dier. Dit is een eerbetoon aan hen en het zal je helpen in dit proces van loslaten, maar niet van het vergeten. Dan is er nog wel steeds verdriet om degene die aan de andere kant van het leven is, met het verschil dat er wel iets anders doorheen stroomt. Er zal Liefde en ook berusting ontstaan.

Ga zelf een manier ontdekken, hoe je dit kunt toepassen. Richt je aandacht heel bewust op wat de energie van het gevoel, zal doen keren. Want, waar jij je aandacht op richt, daarvan ontstaat een innerlijke vibratie, waarmee je het zal aantrekken. En in sommige gevallen is het juist datgene, wat je eigenlijk niet wenst.

Wat je aandacht geeft, ontvang je.
Dus let er goed op, waar jouw aandacht naar uitgaat.
Wees je hier heel bewust van.

Liefs Annelies 💞🙏

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies