Druk, druk, druk welkom bij de club

Druk, druk, druk

In de hedendaagse samenleving is drukte bijna een statussymbool geworden. Van werkdruk tot sociale media druk, we lijken onszelf constant op de proef te stellen en op te jagen. Een leven dat 24/7 in de hoogste versnelling staat. Maar is deze constante drukte echt het pad naar voldoening en geluk? Of betalen we hiervoor een te hoge prijs?

In dit artikel neemt auteur Danielle aka @yogabyay, een voormalige franchisenemer die de grenzen van drukte heeft ervaren, ons mee op een reis van zelfreflectie en bewustwording. Ze daagt ons uit om de definitie van succes te heroverwegen en onderzoekt de voordelen van yoga als een hulpmiddel om een evenwichtiger en gelukkiger leven te leiden. Ontdek waarom het tijd is om gas terug te nemen en opnieuw te evalueren wat er echt toe doet in het leven. Omdat geluk misschien wel dichterbij is dan je denkt, en soms is het enige dat nodig is een moment van rust en bezinning.

Druk, druk, druk welkom bij de club. Minder druk geeft meer ruimte voor geluk!

Werkdruk, prestatie druk, tijdsdruk, sociale media druk, maatschappelijke druk, sociale contacten druk, gezinsdruk, geld druk, en nog een heel rijtje waarmee we onszelf aardig onder druk zetten en laten zetten! Uhhh, een dag heeft “maar” 24 uur toch? Eerlijk gezegd breekt het klamme zweet me uit als ik kijk naar de (werk)dag van de gemiddelde Nederlander. En ja, ook ik heb een groot deel van mijn leven mee gehold in die ratrace. Een drukke baan, in mijn geval als ondernemer van een franchiseformule. Lange dagen, 24/7 bereikbaar willen of beter gezegd moeten zijn, 7 dagen per week “aan” staan en daarbovenop nog een aantal ballen die omhoog gehouden moeten worden in de vorm van gezin, vriendenkring, huishouden, sport en ook nog ergens een beetje tijd om te ontspannen alstublieft. Niet te doen! En al helemaal niet als je ook nog hoogsensitief (HSP) bent! Eerlijk gezegd ging bij mij standaard op vrijdagavond “het licht uit” en had ik de rest van het weekend nodig om de batterij weer enigszins op te laden om het VOL te kunnen houden. Mijn leven raasde voorbij en ik brandde op. Kappen met deze waanzin was voor mij het enige logische antwoord, HIER IS HET LEVEN TOCH NIET VOOR BEDOELD? Tuurlijk we hebben allemaal brood op de plank nodig maar een leven met continue stress en een kort lontje??

LEVEN in plaats van te OVERLEVEN

Nee, je hoeft echt niet meteen je hele leven overboord te gooien (tenzij je dat natuurlijk wilt) om je leven te gaan LEVEN in plaats van te OVERLEVEN. En nee, druk zijn betekent niet dat je dan succesvol bent, want anders hoor je er niet bij. Dat laatste mag je even laten zakken! Want eerlijk is eerlijk, zetten we elkaar niet een beetje onder druk om vooral te doen wat de rest doet of liefst nog ietsje meer, want anders tel je niet mee? 

De hele dag plankgas

Juist! Die voet mag van het gaspedaal, de hele dag plankgas houdt uiteindelijk niemand vol zonder jezelf en/of je gezondheid te verliezen, een krankzinnig hoge prijs denk ik zo. 

Gas terugnemen valt alleen niet altijd mee als je al heel lang gewend bent om gas bij te geven! Maar iedere stap die je zet is er eentje!! Yoga kan zo’n eerste stap zijn om gas terug te gaan nemen. Misschien een beetje uit je comfortzone, maar ach, waarom niet eens uitproberen? Op het moment dat je onder goede begeleiding op de yoga mat stapt, stap je namelijk letterlijk uit jouw drukke wereld. Yep, uit jouw drukke wereld en vooral uit jouw drukke hoofd! Dat levert direct ruimte op, ruimte om weer adem te kunnen halen! Je gaat je lijf weer voelen zodat je in staat bent je energie beter te bewaken en op tijd aan te vullen en misschien wel het allerbelangrijkste…stap voor stap leren VOELEN wat er in jouw leven nou echt toe doet!

Nog even over die comfortzone, samen stappen zetten is makkelijker dan alleen, en zou het niet tof zijn om dat juist op het werk te doen, juist daar waar de druk (nog steeds) misschien wel het  hoogst is? En ja, ik kom met mijn yogamatten onder de arm naar jouw werklocatie, makkelijk zat! Heb jij een betrokken werkgever die ZIET dat het anders kan en naast een goedlopend bedrijf oog heeft voor de MENS in zijn/haar bedrijf? Gooi eens een balletje op!

Samen stappen zetten naar waar het in het leven echt toe doet!

Daniëlle bekend in de community als @yogabyay 

Vanuit https://yogabyay.com biedt zij: Yoga breaksessies Heidagen, themaworkshops met yogasessie op locatie. Geïnspireerd door Hsp 💚

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies