Het innerlijke kind in ons allemaal en de roep om te spelen

Het innerlijke kind in ons allemaal en de roep om te spelen

Heb je je ooit afgevraagd waar die zorgeloze dagen van kinderlijke vreugde en spel zijn gebleven? Tussen de drukte van het dagelijks leven en de eindeloze lijst van verantwoordelijkheden, is er een stem in ons die verlangt naar die eenvoudige vreugde. Dit artikel neemt je mee op een reis om dat verloren kind in jezelf te herontdekken, met een vleugje yoga en een heleboel zelfliefde. Dus, trek je comfortabele sokken aan en laten we samen deze reis beginnen!

Het spel spelen wat leven heet

Eindelijk heb je tussen alle verantwoordelijkheden en plichtplegingen onverwachts eens een paar uurtjes vrij. Tijd voor jezelf om te doen waar je zin in hebt of eigenlijk wil je misschien wel even helemaal niks DOEN? Dan slaat de twijfel toe, kan ik het wel maken om even te lanterfanten zonder dat ik mezelf nuttig maak? Daar gaat dan je moment voor jezelf en maakt plaats voor…ONRUST!

Een onbestemd gevoel van binnen, een sluimerend verlangen!

Op dat moment in de verkeersluwte grijpt jouw ziel de kans om op jouw deur te kloppen!

MOET je eigenlijk wel altijd beschikbaar en bereikbaar zijn voor iedereen? MOET je altijd alle (eindeloze) praktische taken gedaan krijgen op een dag? MOET je altijd productief zijn?  Ben je alleen goed genoeg als jij je altijd nuttig maakt?

Het antwoord is NEE!

Het kind in jezelf

Een paar weken geleden mocht ik op een basisschool een yoga les verzorgen. Wow, spannend, ik had nog nooit aan jonge kinderen lesgegeven, durf ik dat wel? Best een uitdaging dus. Ik besloot om mezelf te verplaatsen in de belevingswereld van jonge kinderen. Bingo! De kindjes van groep 1 en 2 gingen ongeremd mee in yogahoudingen afgeleid van de dierenwereld. Egels, vlinders, honden, katten, apen etc kwamen voorbij, met alle geluiden incluis! Zo puur als kinderen nog zijn op die hele jonge leeftijd gingen ze helemaal op in de beoefening van yoga, op een voor hen herkenbare en speelse manier. Een feestje om te zien, en wat een voldoening voelde ik! Hoe heerlijk is het om zonder schaamte expressie te mogen geven aan dat wat je het liefste doet!

Het spelen afgeleerd

Wij volwassen zijn onder de druk van de maatschappij, de verantwoordelijkheden en verplichtingen en de druk die we daardoor op onszelf uitoefenen, het spelen een beetje verleerd, of beter gezegd we hebben het afgeleerd. 

Doe maar normaal, steek vooral je hoofd niet boven het maaiveld! Creativiteit en authenticiteit, levenslust  worden hierdoor de kop in gedrukt. Juist deze drie dingen zorgen voor een ander geluid! Verandering en vernieuwing dat wat onze wereld juist zo nodig heeft!

We hoeven het “alleen” onszelf weer toe te staan!

Er is zoveel meer

Ons leven bestaat uit meer dan verantwoordelijkheden en geld verdienen tot we met pensioen mogen….Het kind dat nog steeds in ons leeft, nodigt ons uit te komen spelen. De MAGIE van het leven weer te zien en beleven net zoals heel jonge kinderen dat kunnen. 

Die verbinding (weer) maken met jezelf is een proces van bewustwording, Iedere keer een stapje dichterbij naar wie je bent en hoort te zijn!

Hoe? Door weer in contact te komen met dat kind in jou! Wie ben je, waar verlang je naar, waar haal jij voldoening uit in jouw leven? 

Met inspirerende yoga stap voor stap terug naar het kind in jou in een volwassen jas!

Samen het spel spelen wat leven heet? Op jouw locatie! Doe je mee? Ik kom eraan met mijn mobiele yogastudio.

Daniëlle is bekend in de community als @yogabyay 

Vanuit https://yogabyay.com biedt zij: Yoga breaksessies Heidagen, themaworkshops met yogasessie op locatie. Geïnspireerd door Hsp 💚

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies