Het nieuwe denken en doen

Het nieuwe denken en doen

Valt het jou ook op dat er steeds meer mensen anders in het leven staan? Niet alleen op social media maar ook om mij heen bemerk ik een verandering op vele vlakken. Mensen worden minder materialistisch, zijn meer bezig met hun gezondheid en de natuur, hebben meer oog voor de samenleving en de medemens en zetten zich zichtbaar in om zichzelf en de wereld te verbeteren. Dat is niet alleen een mooie maar ook een hoogst noodzakelijke ontwikkeling. Velen, waaronder ikzelf, hebben zich de afgelopen jaren laten meeslepen door wat voor de buitenwereld als belangrijk werd gezien. Gelukkig ontstaat er steeds meer aandacht voor de keerzijde van een luxe leven, zoals verspilling, vervuiling, tekorten, prijsstijgingen, meer belastingen, meer wetten en regels en daardoor stress, ontevredenheid en gezondheidsklachten. Het kan ook anders, door simpelweg anders tegen deze zaken en het leven aan te kijken. Gemopper helpt niet, evenmin als een negatieve benadering. Als meer en meer mensen gaan inzien dat het anders kan maar ook anders moet, groeit de beweging die ook anderen doet inzien dat het zo niet langer gaat. Ook de mensen die nog niet zover zijn, zijn onderdeel van het grote geheel. Alles is met elkaar verbonden en onze gedachten, emoties en acties hebben invloed op wat het ‘collectieve bewustzijn’ wordt genoemd. Als je anderen liefdevol benadert, krijg je dat uiteindelijk ook terug. Oordeel en veroordeling worden op deze manier vervangen door begrip en acceptatie, waardoor het besef dat het anders kan, ook bij anderen groeit. Dat is waar we met z’n allen naar toe moeten. Weg met de polarisatie en afscheiding.

Meer bewustwording

Het is een kwestie van bewustwording, ook wel ontwaken genoemd. Waar gaat het om in dit leven? Om het vergaren van meer macht en middelen? De weerstand hiertegen neemt zienderogen toe, maar ook het inzicht dat dit niet is wat er uiteindelijk toe doet. Door dit in te zien, kan er een liefdevollere samenleving ontstaan. Dit begint allemaal met bewustwording van je huidige staat van bewustzijn. Onderzoek maar eens je eigen overtuigingen, emoties en reactiepatronen. Probeer deze oude patronen en overtuigingen los te laten en anderen te vergeven, om zo plaats te maken voor een hogere dimensie van bewustzijn. Hiervoor is het belangrijk om ook oude wrok, boosheid en pijn los te laten. Leer zowel anderen als jezelf te vergeven. Laat negatieve energieën gaan die je groei belemmeren en je zult versteld staan van het resultaat. Velen gingen je reeds voor.

Meditatie en Mindfulness

Meditatie en mindfulness zijn krachtige hulpmiddelen om je bewustzijn te verruimen. Ze helpen je om in het nu-moment te zijn en je te verbinden met je innerlijke zelf en hogere bronnen van kennis. Ook door het lezen van inspirerende boeken en artikelen of het beluisteren van podcasts en bekijken van filmpjes over dit onderwerp, wordt je bewustzijn positief beïnvloed. Voor mij wordt het leven alleen maar mooier.

Onvoorwaardelijke Liefde

Leef uit Liefde en creëer zo onvoorwaardelijke liefde en compassie voor jezelf en anderen. Dat is een wereld van verschil. Deel dit ook met anderen. Zoek gelijkgestemde mensen en doe mee met Leef uit Liefde, waar je je ervaringen kunt delen en van elkaar kunt leren. Op deze manier kunnen we ons eigen leven en de wereld liefdevoller maken.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies