Ik ben gestopt met werken…

Ik-ben-gestopt-met-werken

Zoals zovelen dacht ik dat het in het leven gaat om het maken van carrière, het vergaren van bezit en het zoveel mogelijk genieten van alle geneugten van het leven. Dat gaat niet vanzelf, daar moet hard voor gewerkt worden. Hard werken is niet erg, maar het is de kunst om een juiste balans te vinden. Daar zijn vele mensen naar op zoek. Het niet in balans zijn, leidt tot de nodige klachten, zowel fysiek als psychisch als ook onvrede. De oorzaak wordt vaak gezocht in de hoge werkdruk, maar het is vaak de onrust die zijn sporen nalaat. Het is maar hoe je het bekijkt! Ik zie mijn werk niet meer als werken, in de zin dat ik iets moet doen waar ik eigenlijk geen zin in heb. Ik zorg ervoor dat ik plezier beleef in de dingen die ik doe en zie het als een onderdeel van mijn leven.

Zingeving

Een paar jaar geleden stelde ik mijzelf de vraag of ik de komende jaren nog  hetzelfde wilde blijven doen, terwijl ik steeds minder plezier in mijn werk kreeg. Sterker nog, ik vond vele onderdelen van mijn werkzaamheden niet meer leuk. Ik ging op zoek naar zingeving! Wat vind ik dan wel leuk en hoe kan ik dat bewerkstelligen? Het écht helpen van mensen geeft velen en mij ook een goed gevoel. Dat betekent ook dat ik tegenwoordig nee zeg tegen cliënten die andere verwachtingen hebben, zoals het ermee wegkomen na het plegen van een strafbaar feit. Natuurlijk wil je voorkomen dat iemand ten onrechte wordt veroordeeld en een eerlijk proces krijgt, maar vaak is de verdachte ook de dader en dan zit niemand te wachten op een volkomen ongeloofwaardige reactie op een verdenking. Dat leidt in de regel tot weinig begrip een veelal tot een hogere straf, hetgeen niet echt bevredigend is.

Meer, meer, meer…

Behalve meer geluk en liefde is het aloude ‘meer, meer, meer’, helemaal niet nodig. Er zijn geen tekorten op deze wereld, alleen is het oneerlijk verdeeld. Het is een utopie om de wereld te veranderen, maar het is een zegen om daar wel iets aan bij te dragen. Ik zie het dan ook als mijn missie om de samenleving liefdevoller te maken. Dat doe ik als advocaat, als coach en als medemens. Voor het uitdragen van mijn missie heb ik het platform “LeefuitLiefde” (voorheen LovedIn) opgericht. Inmiddels doen er bijna 500 mensen mee! Hier zijn interessante artikelen te lezen, staan dagelijks inspirerende teksten op de ‘Positiviteitslijn’, kunnen leden zich met elkaar verbinden en organiseren we regelmatig mooie events. Het komende event is 17 september as te Odijk, met als motto ‘De kracht van inspiratie’. De komende tijd deel ik graag de wijze waarop wij en de wereld liefdevoller kunnen worden. Laat boosheid, ontevredenheid en andere negatieve invloeden achter je en doe mee!

Hoe?

Door op 17 september as naar ons event te komen en je te laten inspireren hoe je jezelf en de wereld liefdevoller kunt maken.

Tweede LeefuitLiefde Event “De kracht van inspiratie” – Leef uit Liefde (lovedin.nl)

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies