Liefdevol afkicken van plastic

Liefdevol afkicken van plastic

De toeslagen op het gebruik van plastic en blikjes wekken ergernis op en schieten hun doel voorbij. Toch hoeven we dergelijke (maar ook andere) door de overheid opgelegde maatregelen niet met lede ogen aan te zien. Ik heb mezelf voorgenomen om liefdevol tegen te gaan dat de vervuiling een verdienmodel wordt, maar niet leidt tot meer bewustwording. En dat is waar het wel om gaat.

Wat kunnen we doen?

Een van de meest effectieve manieren om de heffingen te omzeilen en tegelijkertijd bij te dragen aan het verminderen van plasticvervuiling, is door plastic verpakkingen volledig te vermijden. Ik koop geen eten en drinken meer dat in plastic is verpakt. En als we dat nou massaal gaan doen, worden de fabrikanten gedwongen om zelf maatregelen te nemen in plaats van het probleem telkenmale bij de samenleving neer te leggen.

Ik koop mijn fruit en groente het liefst bij de groenteboer of alleen nog maar onverpakt bij de supermarkt en als ik op pad ga, neem ik zelf een flesje drinken mee. Als het even kan ook nog een gezonde snack.

Doe mee!

Door het niet meer kopen van drinken in blik en plastic en het gebruik van herbruikbare bakjes, wordt niet alleen de heffingen op plasticartikelen omzeild, maar lever je ook een actieve bijdrage leveren aan het verminderen van plasticvervuiling. Het is een eenvoudige en effectieve manier om een positieve impact te hebben op het milieu en onze planeet gezonder te maken voor toekomstige generaties. Laten we samen streven naar een wereld waarin duurzame alternatieven de norm zijn.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies