Maak die reis naar innerlijke balans en herwin je energie

innerlijke balans

In de drukte van het dagelijks leven, in de wirwar van interacties met anderen, raken we soms verstrikt in wat mystici en energiewerkers “energiekoorden” noemen. Onlangs dook ik mijn boekenkast in en verdwaalde ik in de betoverende bladzijden van Denise Linn’s boek ‘Energiekoorden’. Ik werd er compleet door meegezogen en voordat ik erg in had, draaide ik ook de laatste pagina van dit boek. Het was een ware ontdekkingsreis, gevuld met inspiratie en fascinatie. Vandaag deel ik graag mijn inzichten en ontdekkingen uit dit boek, en ik durf te wedden dat je iets herkenbaars zult vinden, iets wat ook jouw wereld zal verlichten, net zoals dat bij mij gebeurde :).

De energiekoorden waar Denise over spreekt, zijn geen fysieke touwtjes, maar symboliseren de energetische verbindingen die ontstaan in onze menselijke relaties. Ze zijn als onzichtbare bruggen tussen jou en anderen, waarlangs emoties, gedachten en zelfs levenskracht stromen. Terwijl deze koorden vaak onschuldig zijn, kunnen ze soms een last worden. Soms lijkt het alsof anderen jouw energie “stelen”, anderen zetten jouw energie vast bij henzelf, alsof ze het in een kooi opsluiten. Dit is het moment om je energie op te schonen en terug te nemen.

Energiekoorden: onzichtbare banden

Energiekoorden zijn als de aderen van menselijke verbindingen, en net zoals het bloed dat door onze aderen stroomt, kunnen ze ons voeden of uitputten. Sommige mensen, zonder kwade bedoelingen, kunnen onbewust jouw energie gebruiken voor hun eigen doeleinden. Anderen kunnen jouw energie vastzetten, waardoor je je leeg en vermoeid voelt. Het is belangrijk te onthouden dat dit vaak onbewust gebeurt. Niemand doet dit met opzet, maar het kan wel gevolgen hebben voor jouw welzijn.

Terug naar de bron

Een krachtige manier om je energie terug te krijgen en op te schonen, is door simpelweg te erkennen wat er gebeurt. Als je het gevoel hebt dat je met te veel koorden verbonden bent, zeg dan met liefdevolle intentie: “Alles wat van de ander is, gaat nu terug naar zijn bron.” Dit is een eenvoudige manier om de energieën los te laten die niet van jou zijn.

Soms kunnen energiekoorden echter vastzitten en is een krachtiger beeld nodig. Visualiseer jezelf in je verbeelding en wees standvastig terwijl je de koorden doorknipt of doorsnijdt. Wees niet bang dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor je relatie met de ander, want het doel is om energetisch op jezelf te staan.

Terugroepen van je eigen energie

Nadat je alles hebt losgelaten, is het tijd om je eigen energie terug te roepen. Zeg met overtuiging: “Alles wat van mij is en nu nog bij een ander is, komt schoon en zuiver naar me terug.” Visualiseer dat jouw energie daadwerkelijk naar je terugkeert. Omarm het met open armen en laat het je vullen.

Soms kan er nog wat van jouw energie achterblijven bij anderen, omdat ze het onbewust hebben vastgezet. Stel je voor dat je alle kooien, netten en haken opent die jouw energie belemmeren om terug te keren. Zeg: “Ik open alle kooien, haken en netten waardoor mijn energie is vastgezet, ik maak alles open en los zodat mijn energie schoon en zuiver naar mij terug kan stromen.”

Een reis van compleetheid

Neem de tijd om deze oefening regelmatig te doen. Ga in je gedachten alle mensen langs waarmee je intensieve relaties hebt gehad, waarin veel energie is uitgewisseld. Dit kunnen familieleden zijn, kinderen, oude en huidige relaties, vrienden, collega’s, en zelfs plekken die een diepe indruk op je hebben gemaakt. Laat alles wat bij jou hoort naar je terugkomen.

Het is volkomen normaal om je energie te delen, vooral in beroepen waarbij veel menselijke interactie plaatsvindt. Maar het is even belangrijk om na een drukke dag jezelf los te maken van de energieën van anderen en je eigen energie terug te roepen. Het herstellen van innerlijke balans en het terugwinnen van je energie is een daad van liefde voor jezelf.

Dus, wees creatief, wees liefdevol en omarm deze reis naar innerlijke balans. Laat je energie weer vrij stromen, en voel hoe je jezelf steeds completer gaat voelen. Het is jouw recht om in je eigen kracht te staan en je energie op te schonen. Grijp deze kans.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies