Acht concrete ideeën om Leef uit Liefde in de wereld te zetten

Leef uit Liefde

Toen op social media onze wegen zich kruisten en ik in contact kwam met Willem Jan (Ausma voor intimi) was hij net begonnen aan mogelijk zijn belangrijkste zaak tot nu toe. Mensen verbinden die meer liefde in de wereld willen brengen! Deze man moest ik spreken.

Een paar weken later, op een druilerige dinsdagochtend, was het zover. Onder het genot van een kopje gember thee luisterden we in een Bosch cafe naar elkaars visie op deze wereld. 

Het klikte direct, we begrepen elkaar en van het een kwam het ander. We gingen elkaar versterken en samenwerken. Het begin van deze LovedIn community. Met als doel: een balletje aan het rollen te krijgen. 

Leef uit Liefde, begin bij jezelf en verspreid het vervolgens. Breng positieve veranderingen teweeg in je eigen leven en in de levens van anderen. Dit kan bijdragen aan het creëren van meer begrip, tolerantie en respect tussen verschillende groepen mensen, wat kan leiden tot minder discriminatie en geweld in de wereld. 

Door het voor te leven (wat een van mijn motto’s is) in mijn eigen thuissituatie probeer ik vanuit mezelf, met mijn partner en met mijn kinderen een positief verschil in de wereld te zetten. Samen kunnen we ons richten op het creëren van een wereld die meer gebaseerd is op liefde, empathie en compassie, en die daardoor een betere plek is om in te leven voor alle mensen.

Graag wil ik jou ook uitdagen hét voor te leven. Om die drempel te verlagen draag ik enkele ideeën aan om te Leven uit Liefde. Kies een idee hieronder, draag het uit naar de wereld, gebruik deze community om je woord en daden te verspreiden en heb plezier! 

  1. Organiseer een liefdadigheidsevenement: Een liefdadigheidsevenement kan mensen bij elkaar brengen die meer liefde in de wereld willen brengen. Door een evenement te organiseren, kun je mensen aanmoedigen om samen te komen en zich te concentreren op een gemeenschappelijk doel. Dit kan bijvoorbeeld een fondsenwervende activiteit zijn voor een goed doel dat gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van leven van anderen.
  1. Start een gemeenschapsproject: Door een gemeenschapsproject te starten kun je mensen bij elkaar brengen die zich willen inzetten voor een gemeenschappelijke zaak. Dit kan variëren van het opruimen van de buurt tot het organiseren van een buurtdiner of een culturele bijeenkomst.
  1. Zet een online platform op. LovedIn is zo een platform: Met een online platform kun je mensen van over de hele wereld verbinden die meer liefde in de wereld willen brengen. Dit kan bijvoorbeeld een forum zijn waar mensen hun verhalen delen en elkaar inspireren om vriendelijker en zorgzamer te zijn voor anderen.
  1. Organiseer een retraite: Een retraite kan mensen helpen om zich terug te trekken uit de drukte van het dagelijks leven en zich te concentreren op hun innerlijke groei en het verspreiden van liefde. Dit kan bijvoorbeeld een meditatie- of yoga retraite zijn, waarbij deelnemers leren hoe ze meer liefde en compassie kunnen ontwikkelen voor zichzelf en anderen.
  1. Start een vrijwilligersprogramma: Door een vrijwilligersprogramma te starten, kun je mensen bij elkaar brengen die graag iets terug willen doen voor anderen. Dit kan variëren van het bezoeken van zieke of eenzame mensen tot het helpen van daklozen of het ondersteunen van lokale gemeenschapsprojecten.
  1. Start een leesclub: Een leesclub kan mensen bij elkaar brengen die geïnteresseerd zijn in het lezen van boeken over liefde, mededogen en andere thema’s die te maken hebben met het verspreiden van liefde in de wereld. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld boeken bespreken over mindfulness, compassie, gelijkwaardigheid en sociale rechtvaardigheid.
  1. Organiseer een buurtfeest: Een buurtfeest kan mensen bij elkaar brengen die elkaar misschien niet kennen, maar die wel allemaal willen bijdragen aan een meer liefdevolle gemeenschap. Het kan een goede manier zijn om buren te leren kennen en relaties op te bouwen die gebaseerd zijn op liefde en begrip.
  1. Start een campagne: Door een campagne te starten kun je mensen betrekken bij een grotere beweging om meer liefde in de wereld te brengen. Dit kan bijvoorbeeld een campagne zijn die gericht is op het bevorderen van vriendelijkheid, empathie, inclusiviteit en respect voor alle mensen en wezens.

Deze community is dé plek om met gelijkgestemde mensen in contact te komen. Wie weet organiseren jullie samen iets, ontmoet elkaar, drink samen gemberthee dat verwarmt het hart, deel je ervaringen en ‘be the change’ Leef uit Liefde.

Groet, Onne

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Het is zo mooi om te leven puur uit liefde en te geven ipv nemen en maakt een ieder een nog mooiere ziel:) dankjewel voor dit prachtige initiatief !

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies