Daar-word-ik-blij-van-Challenge!

Daar-word-ik-blij-van-Challenge!

Ben je klaar om een verschil te maken in de wereld? Wil je voelen wat Leven uit Liefde is? Wil je de vreugde voelen van het helpen van anderen, wat liefde delen en een positieve invloed hebben op de wereld? Doe dan mee aan de ‘Daar-word-ik-blij-van-Challenge!

Het is eenvoudig, maar krachtig. Doe elke dag een goede daad voor iemand anders. Het kan zo klein zijn als de deur openhouden voor een vreemde, of zo groot als vrijwilligerswerk doen voor een lokaal goed doel. Het gaat erom dat je je bewust inspant om elke dag iets vriendelijks en onbaatzuchtigs te doen.

Stel je het rimpeleffect van je acties voor. Jouw ene goede daad kan iemand anders inspireren om hetzelfde te doen, waardoor een kettingreactie van vriendelijkheid en vrijgevigheid ontstaat. Het is een kleine daad die een grote impact kan hebben. 

Je helpt niet alleen anderen, maar je verbetert ook je eigen welzijn. Studies hebben aangetoond dat het verrichten van vriendelijke handelingen het geluk kan verhogen, stress kan verminderen en de algemene gezondheid kan verbeteren. Dat is pas lief voor jezelf. 

Dus waar wacht je nog op? Doe dan mee aan de ‘Daar-word-ik-blij-van-Challenge en begin vandaag nog een verschil te maken. Samen kunnen we een betere wereld creëren, één goede daad per keer.

Hoe werkt het?

Heb jij iets gedaan waar jij of een ander blij van wordt? heb jij iemand anders iets zien doen waar jij of een ander blij van word? Voel je uitgenodigd om zo vaak als je wilt te delen en te posten. Deel op de tijdlijn deze positiviteit in een bericht met #daarwordikblijvan en maak andere deelgenoot van dit fijne gevoel. Iedereen kan mee doen!

Om je te inspireren vind je in dit artikel 225 goede daden Natuurlijk zijn deze puur ter inspiratie en ben je helemaal vrij om je eigen goede daden te kiezen 🙂 En een dag overslaan is niet erg 😉 Wees lief voor jezelf.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Tegenwoordig klagen steeds meer mensen over de toenemende verloedering en verharding van onze samenleving. Mensen leren kennelijk steeds beter voor zichzelf op te komen, maar vergeten daarbij vaak het respect en de liefdevolle aandacht voor de ander, zeggen sommigen. Anderen klagen over het toenemende egoïsme (natuurlijk altijd het egoïsme van de ander en nooit van zichzelf) en de botheid van mensen, bijvoorbeeld in het verkeer. Bijna iedereen heeft wel eens te lijden gehad onder de agressie van een ander en als je dit thema in een groep aan de orde stelt, wordt het voorlopig niet meer stil.

  Velen worden er wat moedeloos van, omdat ze niet meer weten hoe die ontwikkeling te niet gedaan of gekeerd kan worden. Het lijkt wel een soort noodlot dat we maar moeten zien te verdragen en te doorstaan. Het is zelfs zó’n opvallende ontwikkeling dat steeds meer mensen beginnen terug te verlangen naar vroeger, naar ‘de goede oude tijd’.
  Onze vroegere premier Balkenende pleitte daarom voor herstel van de oude, beproefde normen en waarden. Maar terug kunnen we niet meer: niet langer kunnen we immers die normen en waarden aangereikt krijgen, ook door de kerk niet; we zullen die normen en waarden voortaan zelf moeten opdelven in onze eigen binnenwereld, in onze eigen ziel.
  Maar dan kan alleen, als we weer een open, oprechte en onbevangen aandacht krijgen voor onze ziel en die leren behoeden en verzorgen.
  Kortom: ouderen én jongeren zullen in deze tijd moeten leren hoe ze hun ziel kunnen terugvinden en daarvoor kunnen zorgen. Dat bijvoorbeeld het onderwijs kinderen moet helpen om zich deze opdracht bewust te worden, zal dankzij al het bovenstaande inmiddels hopelijk meer dan duidelijk zijn!

  Ook zal het onderwijs kinderen technieken en mogelijkheden moeten aanreiken om deze zorg voor de eigen ziel ook bewust en concreet op zich te kunnen nemen. De tijd is allang voorbij dat het in het onderwijs vooral om kennis gaat. In deze tijd zal het vooral moeten gaan over de vraag: hoe word je een goed mens?
  En hoe leer je met jezelf te leven en goed voor je eigen ziel te zorgen?
  We mogen hen deze ontdekking laten doen: wie voldoende tijd aan zijn ziel of zijn innerlijke leven besteedt, zal een gelukkiger mens worden; wie de tijd neemt voor zichzelf, zal meer plezier in het leven hebben en wie eerlijk naar zichzelf leert kijken, zal vrolijker en meer ontspannen in het leven staan.

  De zorg voor onze ziel:

  Net zoals ons lichaam dagelijkse verzorging nodig heeft, zo heeft ook onze ziel die nodig.
  Dat betekent dat we dagelijks even de tijd moeten nemen voor onze ziel.
  Concreet houdt deze opdracht in:
  – Neem elke dag – zoveel mogelijk op een vast tijdstip – een kwartier de tijd om stil te staan bij jezelf en maak je in die tijd allereerst je eigen gevoelens bewust.
  Durf die gevoelens eerlijk aan te kijken ook als ze niet ‘mooi’ of ‘leuk’ zijn: je angsten, je teleurstellingen, je verdriet of je boosheid. Laat ze in alle rust door je heen gaan en vraag je af welke boodschap die gevoelens voor je hebben.
  – Sta in die tijd vervolgens stil bij je gedachten; hoe zien jouw gedachten eruit? Zijn ze angstig, oordelend, chaotisch en kun je de controle over je gedachten bewaren of ben je het willoze slachtoffer van gedachten die voortdurend alle kanten opvliegen? Is dat laatste het geval, ga dan op zoek naar oefeningen om je denken wat meer te leren beheersen!
  – Sta in die tijd vervolgens ook stil bij de krachten van je wil, ofwel je wilskracht: ben je in staat om wat je éigenlijk wilt ook in daden om te zetten, of laat je je vooral (en dus teveel) leiden door wat anderen van je verwachten? Als dat laatste het geval is, vraag je dan af, hoe jij kunt leren om wat beter bij jezelf te blijven en zelfbewust te gáán voor wat jij ten diepste in dit leven wilt neerzetten.

  Naast deze meditaties kun je ook wat tijd nemen voor een gebed.
  Een gebed voor je geliefde, maar ook voor jezelf. En daarnaast een gebed voor de mensen met wie je dagelijks te maken hebt én voor de mensen die je eigenlijk niet mag. Probeer innerlijk zo stil te worden, dat je ook werkelijk kunt vóelen, dat je gebeden hogere werelden bereiken. Zo’n gebed geeft jezelf vaak een gevoel van vrede.

  Hans Stolp

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies