Niet OF maar EN

Niet of maar en

Balans, een kernconcept dat de basis vormt van onze natuurlijke wereld en de verwevenheid van tegenstellingen. Veel te vaak zien we uitersten als strikte tegenpolen, verankerd aan weerszijden van een lijn, onverenigbaar en onlosmakelijk van elkaar gescheiden. Maar wat als we deze tegenstellingen niet als punten op een lijn zagen, maar als een continuüm, een cirkel waarbij wat tegenovergesteld lijkt, eigenlijk onlosmakelijk verbonden is? In dit artikel neemt Karolien ons mee op een diepgaande reis door het universum van polariteiten, en legt ze uit hoe deze in feite indicatoren zijn van een veel diepere, spiraalvormige verbondenheid. Ze daagt ons uit om onze perspectieven te verschuiven, de illusie van afscheiding te doorbreken en te begrijpen dat alles en iedereen op een unieke manier deel uitmaakt van een groter geheel. Het is een uitnodiging om onszelf en onze plaats in het universum te heroverwegen. Dive in en ontdek de ware betekenis van balans, energie en keuze.

Niet OF maar EN

Balans vind je in alles, zelfs in uitersten, want als je deze (twee) uitersten aan elkaar plakt, zoals bij een ring, zijn deze twee de dichtste buren die je maar kan hebben.  Waarom is dat zo mooi?  Wel, omdat je daar zoveel uit kan leren.  Ons wordt (helaas) geleerd om uitersten aan weerszijden van een rechte lijn te zien oftewel als tegenpolen.  Of het één is mooi of lelijk, of groot of klein, of dag of nacht, en ga zo maar door.  Het mooie aan deze zienswijze is dat we daar structuur in vinden.  We weten als het dag is, dan is het licht en kunnen we bepaalde zaken ondernemen.  Als het nacht is, is het tijd om te rusten.  De seizoenen geven net hetzelfde mooie voorbeeld.  We kunnen plannen maken, het geeft ons een zekere rust.  Als we dit eens niet meer als één rechte lijn beschouwen (want lineaire toestanden bestaan niet, alles is spiraalvormig in het Universum en herhaalt zich op een evolutionaire ladder), dan zien we dat het niet een zaak is van OF maar van EN.  Iets is letterlijk altijd alles!  Neem nu bijvoorbeeld water.  Als het vriest, wordt water ijs.  Als het kookt, wordt het waterdamp.  Is dat ijs of die waterdamp dan ineens geheel iets anders?  Nee, het is gewoon datzelfde water, alleen in een andere toestand.  Trek de vergelijking door naar alles wat je ziet in het Universum en je snapt het principe.  

Alles reageert op de toestand waarin het verkeert.  Anders gezegd; alles is energie en trilt op de frequentie waarin het zich bevindt.  Kwantumfysica in een notendop.

Helaas probeert de matrix in plaats van éénheid op die manier verdeeldheid te zaaien of afgescheidenheid.  Ze leert ons om vooral te vrezen wat we niet kennen, om al wat anders is te (ver)oordelen en zo in ons eigen hokje te blijven.  Wel, lieve mensen, prik erdoor!  Zoals we net al zagen, bestaat afgescheidenheid eenvoudigweg niet.  Alles bestaat uit alles op z’n eigen unieke manier en dat is net het wonderlijke.  Denk maar aan een lappendeken of de oceaan.  Honderden gekleurde lapjes stof, miljoenen druppels water die één geheel vormen.  Alle uniek en tegelijk deel uitmakend van het totale plaatje.  Zo is het ook met ons.  

Alles mag er zijn, alleen leert de maatschappij ons dat niet. Hoewel de meeste mensen helaas nog in deze slaaptoestand verkeren, is er toch al een kleine verschuiving merkbaar en heb ik tegelijk een groot vertrouwen dat het stilaan anders wordt.  Hoe?  Door zelf datgene te zijn wat je wenst te zien in de wereld draag je je eigen energie op die manier uit.  En dit is dus waar de magie begint.  Je hebt wel degelijk invloed op de trilling die je uitzendt, m.a.w. jij maakt je eigen maatschappij!  Jij beïnvloedt hoe jij op anderen reageert en anderen dus ook op jou, hoe jij naar bepaalde zaken kijkt, waar je aandacht aan geeft en dus ook hoe jouw leven er uiteindelijk uitziet.  Noem het een spiegel.  

Kortom, jij bepaalt je leven zelf, je hebt ALTIJD een keuze!

Karolien is bekend in de community als @lindelientje

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies