Wrapped

Wrapped

In dit artikel deelt @roy een persoonlijk en aangrijpend over het omgaan met teleurstellingen en het vinden van kracht in moeilijke tijden. Hij maakt enkele gebeurtenissen mee die een schaduw werpen over het einde van het jaar en deze dreigen het perspectief voor het volgende jaar te vertroebelen. Gelukkig vind hij daar een creatieve oplossing voor.

De trein kwam ruim voor het station piepend tot stilstand. Met veel gepiep gingen we van volle vaart naar volledige stilstand. Waar we nog in volle vaart aan ons project werkten om de deadline van 1 januari te halen ging vlak voor kerst in 1 keer de stekker er uit. De projecteigenaar besloot voor een andere route te kiezen om op 1 januari in ieder geval een deel van zijn doelstelling te realiseren. 

Een begrijpelijke beslissing gezien alle afhankelijkheden die het behalen van het doel onzeker maakten. Maar desondanks voelde het als een anti climax. Een lang voorspel maar zonder hoogtepunt. Een onbevredigend gevoel zo vlak voor de finish.

Thuis hadden we in december ook een project. Eén van onze katten was niet meer naar huis gekomen van één van zijn wandelingen buiten. Alles werd in werking gezet om hem terug te vinden. Aanmelding bij Amivedi, berichten op lokale social media, posters ophangen, flyers in brievenbussen, en een oproep in de app groep van de buurt. Helaas mocht het allemaal niet helpen. Met kerst was hij nog steeds niet terug. 

Totdat vlak voor oudejaarsdag een belletje kwam van het lokale asiel. Hij was gevonden, daar afgegeven en dankzij zijn chip herkend. Iedereen blij dat onze vriend na ruim 3 weken weer thuis was. Helaas ook daar een anti climax. Nog dezelfde avond gingen we met hem naar de dierenarts waar hij ter plekke verzwakt en uitgedroogd overleed.

Zowel zakelijk als privé een teleurstelling en schaduw over het einde van het jaar. Een schaduw die bijna mijn blik over heel 2023 leek te vertroebelen. Zoals wel vaker dreigden een paar tegenslagen kort na elkaar de rest te overstemmen zodat werkelijk alles verkeerd leek te gaan.

Eén van de manieren om te voorkomen dat dat gebeurt heb ik afgekeken van een bevriende filmmaker. Zolang ik Steven Geldof ken, maakt hij jaarlijks een samenvatting van zijn jaar door 1 seconde film van elke dag van dat jaar achter elkaar te monteren. Met als resultaat een hele mooie overview van alles wat er in dat jaar gebeurde.

Nu ben ik geen filmmaker of begenadigd editor dus filmen was voor mij geen optie. Maar wat ik wel kan is elke dag een foto maken van het belangrijkste van die dag. En die heb ik opgeslagen in een album op mijn telefoon. En zo heb ik mijn verzameling van hoogtepunten, feestelijkheden, ervaringen en lessen uit 2023. De diploma uitreikingen van mijn vrouw en twee van mijn kinderen, zakelijke successen, zakelijke acties die minder succesvol waren maar wel stappen vooruit waren, selfies met vrienden, de presentatie van mijn boek enz.

Dit album houdt mij bij de feiten. Zo krijg ik letterlijk voor ogen dat 2023 ondanks wat dieptepunten mij ook ontzettend veel heeft gebracht. Zo houd ik mijn focus en energie hoog, ook tijdens een teleurstelling of bijvoorbeeld de verdrietige momenten bij het afscheid van twee van onze huisdieren afgelopen jaar. Hoogte- en dieptepunten niet afgewisseld of weggedrukt, maar volledig naast elkaar.

Een bevriend ondernemer heeft er een variant van op de muur van zijn kantoor. Een verzameling van fotolijstjes met belangrijke momenten van zijn team. Een perfecte manier om ook binnen een team de focus scherp te houden als het even tegenzit en de spirit hoog te houden.

Voor 2024 wens ik iedereen een rijk gevuld foto album waarin de hoogtepunten mogen overheersen. En ik kijk uit naar de kans om een aantal van die foto’s samen te mogen maken!

Dit artikel is geschreven door @roy

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies