Eenheidsbewustzijn

Eenheidsbewustzijn

Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd wat ik in 2023 zou doen, had ik niet gedacht dat ik als missie heb om de wereld liefdevoller te maken. Sterker nog, tot voor kort dacht ik, net als vele anderen, dat het er in het leven om gaat dat je succesvol bent. Het bekende repertoire, opleiding, baan, huis, gezin, auto etc. Kortgezegd, het creëren van welvarendheid en daarvan steeds meer zien te vergaren. Zoveel mogelijk materieel geluk verzamelen en als het meezit op enig moment stoppen met vergaren en genieten, tenminste als het je is gegund. Ik leefde op materieel, emotioneel en mentaal niveau.

De meeste mensen zien zichzelf als een apart en uniek individu. Er is geen echt gevoel van samenzijn of eenheid met anderen en de natuur. We willen onszelf juist onderscheiden van anderen. Vanwege dit gevoel van afscheiding, is er een samenleving ontstaan waar weinig besef heerst van de onderlinge verbondenheid. Door dit gebrek aan besef, hebben wij een planeet van verdriet en lijden gecreëerd, waar de individuen zich niet verantwoordelijk achten voor hun gedachten, gevoelens en handelingen. Angst om niet te overleven op het individuele niveau, door gebrek aan middelen, heeft geleid tot hebzucht en ongelijkheden. De meeste rijken willen alleen maar meer rijkdom vergaren ten koste van de minder bedeelden, terwijl er van alles in overvloed is. Het is alleen oneerlijk verdeeld.

Als je boven dit denken uitstijgt, word je je bewust van eenheid. Ook wel “Eenheidsbewustzijn” genoemd. Dat is het besef dat we allen Eén zijn, dat we allen verbonden zijn en dat alles wat één van ons beïnvloedt, ons allemaal beïnvloedt. Dan ontstaat ook het inzicht dat wij moeten ophouden onze omgeving te vernietigen en te vervuilen en andere mensen te benadelen. Eenheidsbewustzijn impliceert dat we allen gelijk zijn, en dat niemand méér of beter is dan de ander. Dit groepsbesef is de weg naar de toekomst voor de mensheid. Wat is er mooier dan coöperatief te functioneren om zo de wereld Liefdevoller te maken en niet langer te leven uit angst voor schaarste. Als we voorbij de dualiteit komen, kan alles gezien worden als onderdeel van het grotere geheel en verandert de kijk op het leven. Hoe mooi is dat?

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Van de week met onze dochter David Attenborough: A Life on Our Planet gekeken. Dan zie je dat wanneer we willen, we een ommezwaai kunnen maken en deze planeet kunnen redden. Dat is ook liefde. Laten we dat weer eens doen.

  2. Zo fijn dat langzaamaan bij steeds meer mensen het besef groeit dat we samen 1 zijn, met alles wat er is. Dat dáár de overvloed zit. ❤️💫🍀

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies