Hoe straling verlichting brengt

Straling, steevast punt van discussie op menig fora. Zowel voor- als tegenstanders, maar niemand kan of wil zeggen hoe de vork precies aan de steel zit. Ten eerste, en dat is al lange tijd duidelijk, zijn er heel wat grote belangen mee gemoeid, maar ook allerhande wilde verhalen brengen fikse ruis op de lijn. Nochtans bestaat alles uit energie en is alles verbonden, dat is een Universele wet. Hoe zit dat nu precies?

Straling was er altijd al en is onlosmakelijk verbonden met de werking van het Universum. Je hebt kosmische straling, de aarde straalt een bepaalde frequentie, dan heb je ook nog zonlicht, lampen en radiatoren, wijzelf trouwens ook en ga zo maar door.  Door de komst van o.a. de magnetron en wifi lijken de meningen zeer verdeeld over de impact ervan op de natuur. Hoe gaan we er dus het beste mee om?  Als je het mij vraagt, speelt balans tussen hoofd en hart ook hier weer een cruciale rol. Laat ik even de term homeostase erbij nemen; een fysiologisch proces, waarbij organismen het inwendig milieu van biochemische en biofysische processen in evenwicht houden, ondanks veranderingen in de omgeving waarin het organisme zich bevindt. Alles wat zich op microniveau afspeelt, vind je ook terug op macroniveau. M.a.w. de natuur zorgt er te allen tijde voor dat alles zo goed mogelijk in balans wordt gehouden naargelang de veranderende omstandigheden. Valt er veel regen, dan moet het ergens kunnen afvloeien. Gieten wij vervolgens alles vol beton, dan kan dat niet anders dan onderwater komen te staan. Een mooie oplossing toch? Tenminste in de ogen van de natuur, niet zozeer in die van ons (lees hoofd). Hadden wij daar voldoende rekening mee gehouden (lees hart), dan waren er hoogstwaarschijnlijk andere keuzes gemaakt en dit zal zich op elk niveau herhalen tot de les is geleerd. Maar goed, opnieuw naar de stralingskwestie.

Gezond verstand

Door de komst van kunstmatige straling kent onze technologische evolutie een dusdanige vooruitgang met heel wat toepassingen die niet zo snel meer weg te denken zijn. Maar die straling dan? Met de dualiteit hier op Aarde kan dit altijd twee kanten opgaan en waar we m.i. vooral over moeten waken, is dus die balans tussen hoofd en hart. Moeten we er bang van zijn? Neen, want dat schiet helemaal niet op. Integendeel. Moeten we dan doen alsof het ons niets kan schelen? Dat is weer het andere uiterste, dus ook niet. We zijn tenslotte allen uniek en reageren allemaal anders, maar we zijn wel verbonden, dus als we hier als collectief een grote angst voor ontwikkelen (en daar speelt o.a. de media handig op in, maar ook allerhande guru’s), dan wordt dat veld hier ook door gevoed en focussen we ons vooral op de gevaren. Straling op zich is niet positief of negatief, het is wat het is en dient altijd wel een doel, anders had het in de eerste plaats al niet bestaan. We zijn allemaal uitgerust met een gezond verstand en kunnen dus zelf bedenken wat nodig is om ons zo goed mogelijk door de veranderende omstandigheden heen te bewegen, zowel individueel als collectief. Zo gaat het al eeuwenlang. Kijk maar eens welke evolutionaire weg wij al niet hebben afgelegd! Het enige wat we hoeven te doen, is afstemmen op ons innerlijk kompas, vertrouwen op onze intuïtie en zoveel mogelijk uit de dramatiek van de massa(media) blijven. Kijk dus vooral wat voor jou goed voelt en heb respect voor de keuzes van een ander.

Kortom verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en niet wijzen naar iets of iemand buiten jezelf maakt dat je eigen straling (lees licht) voldoende krachtig wordt, zodat andere(n) waarmee je niet resoneert vanzelf overstraald worden. Als je bij voorbaat al angstig bent, dim je je eigen licht en kunnen stralingsbronnen van buitenaf je beïnvloeden. Geef je licht niet weg, maar wees de Zon in je eigen Universum door te houden van jezelf en het krachtige, prachtige wezen dat je bent! STRAAL!

Namasté,

Karolien bekend onder de naam @lindelientje in de community

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé Liefdesbrief ontvangen

Met enige regelmaat sturen we een mailing rond met een dosis liefde en positiviteit!

Bekijk je INBOX voor verdere instructies